GlobalDialog

GlobalDialog om Europa

I “GlobalDialog om Europa” konfronterer Martin Spang Olsen eksperter med kommentarer til den globale debat.
Der sendes live på https://www.facebook.com/BideoDK/. 
Efterfølgende sættes debatten til diskussion på Facebook med Martin Spang Olsen som moderator.
Debater her: https://www.facebook.com/BideoDK/

 

Programoversigt for livestreaming

Torsdag, den 24. Maj
10.00-11.00: GlobalDialog (1) – spillet om jobs

Mandag, den 28. Maj
12.00-13.00: GlobalDialog (2) – nationalisme

 

Martin Spang Olsen

“GlobalDialog om Europa” har til formål, at inddrage internationale eksperter i den danske debat om globaliseringen, og inddrage brugerne på Facebook i debatten.


Hvis du vil vide mere – nyttige links

 

24. maj kl 10.00 sendes GlobalDialog (1) – spillet om jobs

Brexit var med til at udstille forskellene mellem EU Kommissionen og Parlamentet.  Skræmt ved tanken om ’et EU i flere hastigheder’ afviste Kommissionen med Juncker i spidsen James Camerons oplæg til undtagelser for Storbritannien.  Parlamentets mere kompromissøgende tilgang var ikke nok til at berolige Brexit-fløjen, og England røg ud af EU.  Men Brexit udstillede også et andet forhold, nemlig at globaliseringen for mange europæere ikke ses som entydig fordel; utallige jobs er forsvundet ud af landene, de multinationale selskaber er blevet styrket og monopollignende tilstande er opstået mange steder.  Kortene deles ud, men huset vinder hver gang.  Brexit- og Trump-vælgeren ligner hinanden i den forstand, at begge protesterer mod fremmedgørelsen og forarmelsen af middelklassen.  Men mange af dem ved udmærket, at hverken Trump eller Brexit løser problemerne.

    

Medvirkende: Bjørn Elmquist, Erik Boel

Studievært: Martin Spang Olsen

 

 

28. maj kl 12.00 sendes GlobalDialog (2) – nationalisme

Globaliseringen og indvandring er formentlig hovedårsagerne til den nye form for nationalisme, der breder sig overalt i EU.  Mange ser globalisering som en trussel mod national identitet og symbol på firmaernes illoyalitet over for den lokale arbejdskraft.  Samtidig har krig og uroligheder i Mellemøsten sendt millioner af mennesker på flugt. Langt størstedelen er blevet i lokalområdet, men potentielt kan omkring 17 mio. mennesker udvandre til EU-lande. Det er herudover et faktum, at det tidligere velfungerende Libyen udgjorde den ’prop’ der stoppede udvandringen fra Afrika.  Reaktionen i Europa har mange steder udviklet sig panikagtig med fremvæksten af nynazistiske og højre nationale grupper, der afviser indvandring af enhver art.  Krig, fattigdom, globaliseringen og indvandring i Europa har skabt en øget fokus på nationalisme. Der findes ingen lette løsninger på problemerne. Men hven har bolden og kan bidrage med forslag?

            

Medvirkende: Jens-Peter Bonde, Uffe Østergaard og Søren Egge Rasmussen

Studievært: Martin Spang Olsen

 

 

Find os på Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.

 

Produceret med tilskud fra Europa Nævnet